Home | Mijn achtergrond | Zakelijke aspecten | Blogs | Links & literatuur | Contact & route | LinkedIn
naam van praktijk en therapeut
naam van praktijk en therapeut

 

'Soms zet iemand zomaar een raam open in je hoofd en in je hart,
en stromen die ruimtes vol met frisse lucht en nieuwe ideeën'


Het was 1987, tijdens mijn opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk dat ik mijn eerste groepstherapie sessies volgde bij een bevriende leraar. Hij zette een raampje open in mijn hart en blies er wat frisse lucht naar binnen. Dit was het begin van een lange zoektocht. Vele opleidingen, trainingen, therapieën en stromingen verder resulteerde dat in het werk wat ik nu doe en hoe ik nu leef. Net als jij ben ook ik altijd onderweg en leer ik nog dagelijks over mezelf en anderen.

Hulpverlener was ik al in wording toen ik nog maar een klein meisje was. Als KOPP kind, kind van ouders met psychische problemen, kon ik niet anders dan goed opletten of het hen wel goed ging. Ik vroeg me al op jonge leeftijd af waar het leven voor bedoeld was en trok me het leed van anderen aan.

Als jeugdwelzijswerker werkte ik in de kinderpsychiatrie en vroeg me af of dit wel de juiste manier van hulpverlenen was. Ik had zo mijn twijfels, het leed ging me aan het hart. Ik ging verder op een plek waar ik meer autonomie had, los van protocollen, daar waar ik vanuit mijn hart kon werken. Jarenlang was ik spelleidster van mijn eigen klasje met meervoudig gehandicapte kinderen. Daar vond ik verdieping en maakte ik later de ommekeer van begeleiding naar therapie.

Sinds het jaar 2000 werk ik vanuit mijn eigen praktijk voor Integratieve Kindertherapie met kinderen, jongeren en ouders. De kinderen die ik in de beginperiode zag zijn nu volwassen. Sinds 2017 zie ik ook volwassen cliënten in de praktijk. Kinderen zijn kleine mensen, volwassenen zijn grote kinderen. De beweging van jong naar volwassen cliënt was een logisch gevolg in mijn werk. Ouders met onverwerkt zeer, zijn vaak beter geholpen door aandacht daarop te vestigen, zodat ze zichzelf en hun kind kunnen vrijmaken ervan.

Sinds 2021 werk ik ook met groepen middels psychodrama en volgde ik de opleiding tot psychodramaturg, waarmee ik tevens groepstherapeut werd. Deze aanvulling voldeed aan mijn wens om volwassen cliënten meer in beweging en spel te krijgen. Dat wat kinderen van nature doen. Ervaringsgericht leren, datgene wat hoofd, hart en lichaam samenbrengt is wat de grootste impact heeft. Kinderen verwerken door spel en beweging van nature hun ervaringen, volwassenen kunnen dat gelukkig ook nog steeds.

In 2020 rondde ik de opleiding Transactionele Analyse (TA) Psychotherapie af op de TA-Academie. Daarvoor volgde ik de coach/counseling in de TA bij Theo van der Heijden en volgde ik verschillende modulen verwant aan de TA.  Bij bevlogen docenten/therapeuten in de TA volgde ik diverse aanvullingen zoals het Embodied coachen en bij Linda Houben en TA en Hechting bij Marije Peters. 

De opleiding tot Integratief Kindertherapeut volgde ik aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Na mijn afstuderen volgde ik verschillende opleidingen op het gebied van hechtingsproblemen, waaronder fase- en differentiatietherapie van Anniek Thoomes. Daarnaast schoolde ik me in systemisch werk door het werken met familieopstellingen en contextuele therapie door onder andere de methode Een Taal Erbij.

In 2008 maakte ik kennis met EMDR en rondde dit af in 2018 door de opleiding IEMT, Integral Eye Movement Therapie.

Niet als laatste ben ik getrouwd en moeder van drie prachtige volwassen dochters. In mijn samengestelde gezin leerde ik met vallen en opstaan over de rollen van ouder en stiefouder. We hebben mooie en leerzame ervaringen opgedaan als crisis pleeggezin. Ook nu nog is ons huis open voor mensen die voor korte of langere tijd een thuis zoeken. In mijn vrije tijd lees en schrijf ik graag, wandel ik lange afstanden met vriendinnen, maak ik muziek, hou ik van sloeproeien door de Utrechtse grachten en van tafelen met zoveel mogelijk vrienden en familie.

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling volg(de) ik vele trainingen op het gebied van bewustwording waaronder meditatie, Satsangs, training in lichaamsgericht werken en emotioneel vaardig worden. Afgelopen jaren heb ik vele opstellingen begeleid en mede gerepresenteerd, veelal samen met mijn echtgenoot. Samen volgden we ook trainingen in geweldloze communicatie en emotioneel lichaamswerk. Deze bijeenkomsten geven me steeds nieuw inzicht over mijzelf en anderen waarmee ik vol nieuwe energie en een open hart eenieder kan ontvangen in de praktijk.
Bolstraat 1 - 3581 WS Utrecht - m: 06 - 414 23 604 - e: praktijkliesbeth@gmail.com
Bolstraat 1 - 3581 WS Utrecht - m: 06 - 414 23 604 - e: praktijkliesbeth@gmail.com